Partiovuosi 2020

Itsenäisyyspäivänä on perinteisesti kokoonnuttu koko lippukunnan voimin juhlistamaan itsenäisyyspäivää ja muistelemaan kulunutta partiovuotta yhteiseen soihtukulkueeseen ja itsenäisyyspäivän juhlaan.

Vuonna 2020 emme ole päässet toteuttamaan läheskään kaikkia juttuja, joita olimme suunnitelleet. Lippukunta täytti tänä vuonna 2020 pyöreitä kun keväällä lippukunnan perustamisesta tuli täyteen 40 vuotta.

Helmikuussa kokoonnuimme vanhojen palokärkien kanssa muistelemaan kuluneita vuosia ja sattuneita kommelluksia. Näistä kommelluksista taitaa kuitenkin syntyä kaikki ikimuistoisimmat muistot. Kolon kuiva-ainekaapiin vahingossa laitetusta lettutaikinasta syntynyt sotku ja suolalla maustettu raparperikiisseli saavat yhä edelleen hymyn huulille.

Palokärkien muisteluiltapäivään osallistuneet helmikuussa 2020

Keväällä viikottaiset kokoontumiset päättyivät korona-epidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Keväällä suoritimme ahkerasti Koti kolona -etäpartiomerkkiä.

Partioviikolla partiohuivit ripustettiin ikkunaan

Kesäkuun alussa rajoitusten höllennettyä kokoonnuimme koko lippukunnan voimin rastiradalle ratkomaan arvoituksia ja testaaman solmujen tekotaitoja. Lopuksi päästiin yhdessä paistamaan nuotiolla makkaraa.

Kesällä päiväretkeilimme tarpojien ja sudenpentujen kanssa Kesijärvellä Meidän meri-merkkiä suorittaen. Tarpojien kanssa soutelimme ja meloimme järvellä, sekä tutustuimme veden matkaan Kesijärvestä Itämereen. Iltanuotiolla pelailtiin aliasta merisanastolla.

Sudenpentujen retkipäivässä askarreltiin akvaarioita ja veisteltiin kaarnalaivoja ja opeteltiin Meidän meri -laulu.

Syksy aloitettiin aloitusnuotiolla uudella laavulla, Laavu osoittautuikin erittäin hyödylliseksi kun syksyn kokoontumiset pyrittiin pitämään mahdollisimman paljon ulkona.

Syksyn 2020 aikana suoritetut merkit
Hamsterit ovat suorittaneet syksyn 2020 aikana nuotio- ja kotiseutujäljet, sekä sudenpentukisoihin osallistuneet partiotaitokisa-jäljen. Onnelliset kuukkelit ovat suorittaneet seikkailijaohjelman pohjoisilmansuunnan ja Puskapöllöt Meidän meri -merkin.

Sudenpentulauma Hamsterit on syksyn aikana tehneet Nuotio- ja Kotiseutujäljen suorituksia. Ohjelmassa on ollut niin sytykkeiden tekemistä, nuotion sytyttämistä kuin eri materiaalien palamisen tutkimista. Hamsterit kävivät myös testaamassa partiotaitoja Noppa-sudenpentukisoissa.

Seikkailijajoukkue Onnelliset Kuukkelit ovat syksyn aikana suorittaneet seikkailijaohjelman Pohjois-ilmansuunnan. Ohjelmassa on ollut tutustumista rinkan pakkaamiseen, sahan ja kirveen käytön opettelua ja nuotion sytyttämistä. Vikalla kerralla paistoimme nuotiolla Croisantteja.

Nuotiolla paistamassa croisanteja.

Seikkailijajoukkue Puskapöllöt on suorittanut syksyllä Meidän meri-merkin. Ohjelmassa on ollut mm. roskien keräämistä ja lajittelua, heijastimen käytön hyödyn tutkimista ja heijastinpuun nikkarointia Launosten joulupolulle.

Tarpojavartio Yksisasarvisheposet on harjoitellut ryhmänjohtamista seikkailijajoukkue Onnellisten Kuukkeleiden ryhmänjohtajana. Yksisasarvisheposet ovat myös kiertäneet ahkerasti partiotaitokilpailuissa.

Yksisasarvisheposet Myytti-tarpojakisoissa. Kuva: Niko Rautanen, Hämeen partiopiiri

Syksyllä seikkailijat retkeilivät Usmissa Metsänsatoa retkellä. Ohjelmassa oli syksyinen patikkaretki Usmin upeissa maisemissa. Matkalta löytyi juuri sopivasti puolukoita ja mustikoita vispipuuron raaka-aineiksi. Iltanuotiolla valmistui myös nuotio-omenapaistosta.

Seikkailijat retkellä Usmissa.

Adventtikalenteri ja joulukortti myynti sujui tänä vuonna erittäin hienosti. Kalentereita ja kortteja myytiin tänä vuonna lähihistorian ennätysmäärä. Suurkiitokset kaikille myyjille ja tuotteita ostaneille!

Partiotoimintaa ei olisi ilman meidän upeaa vapaaehtoisten joukkoa! Kiitos siis meidän lippukunnan kaikille ryhmänjohtajille ja muille toiminnan mahdollistajille!

Johtajakiitoksena visakoivuiset makkaratikut.
Johtajat saavat kiitokseksi vuodesta 2020 visakoivuiset makkaratikut